Kräftracet Eskilstuna - 2010

Idag har vi varit till E-tuna för en ny tävling - Kräftracet som även ingår i Mälarcupen. Det var ca 20 stycken startande i Junior-klassen och Jimmy skulle ut i första heatet.


Poängräkning = 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7 för ej kommit till start och 9 för svartflagg. Så lite poäng som möjligt är bäst (poängregel i Mälarcupen).
Finaler = Seniorer A, B och C. Juniorer A och B. Dam/Veteran A.


Första heatet gick inte jättebra. Dels för att det var första gången han körde med den nya bilen (Vectran vi köpte i Motala) och dels pga nerverna. Han körde bra, men det gick sakta och han tog inte de få chanser som dök upp - han körde säkert istället. Han kom på 4:e plats och fick alltså 4 p. Kan tilläggas att han återigen fick startspår 6, som vanligt..

Mellan första och andra heatet blev det mycket snack mellan far och son, något som visade sig vara behövligt för att tagga till ordentligt. (Ibland kan det dock vara bättre som uttrycket säger - Less is More.)


I andra heatet fanns det inga bortförklaringar - banan har han kört förr och bilen bör han nu känna sig säker med. Var lite seg i starten och kom ut som 4:a. Han körde ändå upp sig till en 3:e placering och får alltså plussa på 3 p och har nu totalt 7 p till tredje omgången. Det är ganska mycket poäng då andra förare ligger nere på 3 till 5 p. Så för att få vara med i någon final så skulle Jimmy behöva vinna tredje heatet.


Tredje heatet och nu möts Jimmy och Gustav Olsson (Rasbo). Tight start som reder ut sig då hälften tar alternativet. Jimmy väntade med alternativet och ledde nu heatet. Han öppnade upp en lucka och tog alternativet på sista varvet och kunde därmed vinna heatet - 1 p.

Med totalt 8 p så tog sig Jimmy till en B-final.


I B-finalen fick han en bra start och tog alternativet direkt, som också alla andra gjorde förutom den person som ledde i starten. Jimmy låg efter ledaren och väntade bara på att hon (N. Granfors) skulle svänga in på alternativet. När hon gjorde det så kom han om och ledde sedan resterande varv och vann B-finalen.

Då denna tävling kör med Runner-Up så fick Jimmy komma som sist in i A-finalen.


A-finalen drog igång och Jimmy fick startspår 6 igen. Det blev en tuff start och ett fortsatt tuff strid på banan. Men två varv kvar att köra låg Jimmy på en 4:e plats. Men en bil skulle in på alternativet och en annan körde bort sig själv. Kvar i toppstriden var nu Robin Sandström på första plats med Jimmy tätt bakom sig och det med ett varv kvar. Det skulle avgöras i sista kurvan och Jimmy ligger fortfarande bakom och letar luckor. Han är framme och nosar lite på Robin men släpper av lite, vill inte få svartflagg. Men den lilla putten måste ha fått Robin att tappa koncentrationen, för han får lite felstyrning och fastnar vid sidan av vägen. Jimmy kör om och går i mål som 1:a, han VANN A-finalen :D


Med oss hem fick vi alltså en till vinst i Mälarcupen och två pokaler - 1:a i B-finalen och 1:a i A-finalen.


Stort GRATTIS till dig Jimmy!!! =)













Kolla gärna in alla bilder som Myran fotograferat på http://kbracing.se


Första heatet




Andra heatet




Tredje heatet




B-finalen




A-finalen
 



RSS 2.0