Känd i tidning!

Riktigt snygg bild på Jimpan och Vectran från Motala. Bilden och en liten artikel kan ni läsa på marsta.nu (via denna länk: http://marsta.nu/Sport.aspx?articleId=6526 )


Finaldagen i Motala 2011

Efter Jimmys två kvalheat på finaldagen hade han 14 poäng - två stycken vinster - och var därmed vidare till en A-final.
I A-finalen hade han tufft motstånd och efter att kanske ha gått upp i alternativet 1 varv för tidigt, så kom han ändå till slut in i mål som 2a. En andraplats i A-finalen i Motala är inte illa, så det ska han vara stolt över!

Vid anbuden ropade de upp att det var 55 bud på Jimmys bil, så den fick vi ju inte behålla. Men vi har i alla fall kvar Saaben från Vimmerby, så den måste bara lagas och är sedan redo för tävling igen.


Benny, Tomas och Björkén fick alla problem med sina bilar, så det var ingen mer KB-förare som kom till final.


Nu är vi hemma igen och i alla fall jag är helt slut efter dessa två veckor med folkrace, men kul har det varit!

Nästa tävling blir nog Håga, ses där!


Segrare A-finalen Juniorer: Jocke Jonsson


Motala 2011 - Tisdag

Idag var det 3 st KB-förare - Jimpan, Benny Svensson och Tomas Forslöv.

Det började knackigt. Benny var i allra första heatet, gör en bra start och sen helt plötsligt så börjar funktionären på första posteringen att vifta med en gulflagga, direkt vid starten?!?! Det slutar med att det heatet fick köra om sist i omgången.

Det gick i alla fall bra, för alla 3 KBförarna. Både Forslöv och Benny med 2 st vinster och Jimpan med 2 vinster och 1 andraplats. 100 % av KBracing är alltså i nuläget vidare till finaldagen! Grattis! =)


Danne Svedberg fick köra och även han gick vidare till final.
Kjell Svedberg hade otur i heaten och hans poäng räckte tyvärr inte till finaldagen.


Mer uppdatering kommer om någon dag.

Finaldagen i Vimmerby 2011

Först vill vi säga grattis till Pyret som vann Damklassen! Grymt bra bil och snygg körning resulterade i en oslagbar Pyret.


I lördags körde seniorer och juniorer sin finaldag, med först kvalheat och sedan finalheat.

Jimmy började med två vinster, men i 3e omgången blev han vänd i starten och bilen blev dålig så han stängde av den. Med sina 14 poäng lyckades han komma in till B-finalen, men vi visste inte riktigt om han skulle hinna ut till start. Kambryggan var paj och så var det något mer som inte riktigt funkade, men med hjälp från alla runt om kring fick de igång bilen i sista stund.
Han tar starten men bilen orkar inte, så han kommer ut som trea. Sedan kommer han upp på en förstaplats och leder i några varv. Efter Jimmy ligger det en Volvo som kört fult i alla heat och även denna gång gör han en fuling. Han håller Jimmy och vänder honom tillslut och får då svartflagg (efter att han tidigare har fått en varning), men det hjälpte ju inte Jimmy direkt, som till slut kommer in på en tredje plats.

Kevin delade bil med Björne Lundberg och båda körde på finaldagen. Björne körde bra men fick inte ihop tillräckligt med poäng för en final. Kevin fick väldigt tuffa heat och efter några felaktiga domslut lyckades han ändå ta sig till en C-final. Kevin körde riktigt bra och låg efter Nyman i några varv. Sen tar Kevin innern lite för mycket uppe vid tallkurvan, vilket resulterade i att han rullade (blev 2 varv). Ingen fara med Kevin som tur va, som kom skrattande ur bilen i depån efter tävlingen. Bilen fick bara lite bulor och glasrutan flög ur, men inge fel motormässigt.

Kevin blev 5a i C-finalen
Jimpan blev 3a i B-finalen

Vid anbuden blev det endast 24 st på Kevins/Lundbergs Saab och 0 (?!) bud på Jimpan Saab. Båda bilarna går bra, men Kevin rullade och Jimpans blev pulverlackad i motorutrymmet av funktionärerna som trodde att den brann... Tack för den.
K/L's Saab fick ny ägare medan vi tar med oss Saaben till Motala och sedan hem för att göra iordning den till nästa tävling.



Nu sitter vi i Motala i Z-parken och gissa vädret? Jajamen, självklart regnar det! Men vi hoppas på bra väder imorn tisdag, för då kör Jimmy med vår fina Vectra som snart kommer hit med Bjucke.

Bilder och filmer kommer upp efter Motala, då det tar för lång tid med mobilt bredband.

Vimmerby 2011 tisdag och onsdag

Tisdag (Jimpans dag):

En riktigt långsam dag med start 10:00 och slut 20:00. Jimmys första heat körde han närmare 13-tiden direkt efter seniorernas första omgång. Det blev en vinst!

I andra heatet kom han tvåa med chans att egentligen vinna, men han ville inte riskera någonting då han som tvåa blev säker till finaldagen.

Bilen är hel och Jimmy laddar om inför finaldagen på lördag.




Onsdag (Kevins dag):

Idag körde Kevin, som var otroligt nervös och kände stor press då även han (såklart) ville komma till finaldagen.

Första heatet dröjde, då det blev två stycken krascher som krävde ambulansfärd. Men efter ca tre timmar fick Kevin äntligen köra sitt första heat. Det blev en orolig start och han var upp i räcket, men han redde ut det och kom tvåa till slut.

I andra heatet var Kevin och Nyman på varandra efter starten, vilket slutade med att Kevin kom loss och Nyman snurra. Även i detta heat blev Kevin tvåa och det räckte inte till finaldagen, så han fick köra en tredje omgång.

I tredje heatet möttes Kevin och Nyman igen. Men denna gång vann Nyman och Kevin kom i mål tätt efter. Ytterligare en andra plats och nu är även Kevin klar för finaldagen!


Nyman och Jimmy Svedberg är också klara för finaldagen. Daniel Svedberg kom tyvärr inte vidare, då bilen inte klarade av hans aggresiva körstil.


Imorn kör Björne Lundberg, med samma bil som Kevin kört idag.

KBracing klar för finaldagen!!!




Uppdatering kommer nästa gång jag har Internet.


KBcamp

Igår kom vi fram till campingen i Vimmerby och imorn kommer resterande KBförare. Vi har fixat samma plats som förra året, fast lite större.

Nu kommer vi ta det lite lugnt och tagga till inför Jimpans första heat som går på tisdag.


Ses!

Festivaldags!

Snart är det dags för Vimmerby och Motala!
KBracing har förare som deltar i båda festivalerna och jag ska försöka hålla er uppdaterade så mycket som möjligt, allt hänger på om jag har Internet eller inte.

Bilder och filmer hoppas jag att det blir gott om och de kommer i så fall upp i mån om tid.


Hoppas ni alla är taggade, för det är i alla fall vi! =)


Ses i depån!

Testkörning

Nu är det full rulle för att fixa klart alla festivalbilar, garanterat för många fler än bara KBracing. Jimpan har i alla fall hunnit testa en bil, vilket han gjorde på Ekbacken i söndags.
Bilder från träningen hittar ni om ni trycker på denna text.
Bilder hemifrån Casa del KBracing finner ni via denna text.

Hur går det för alla er andra? Hoppas det går bra och att det kommer många fina, snabba bilar ner till både Vimmerby och Motala!

Ses där!



RSS 2.0