SM Strängnäs 11 maj 2013

SM-tävling i Strängnäs var vad som vändades denna helg. Jimmy var enda KB-föraren som deltog och han kör i juniorklassen 2150. På fredagskvällen var det frivillig träning och efter det kändes det riktigt bra med bilen, sa Jimmy. Så det var bara att vänta till tävlingen kunde dra igång!
 
Så var det dags! Tidsträningen gick helt okej och allt redo inför första kvalomgång. Jimmy kommer iväg lite efter i starten men kämpar sig upp och ligger bakom den som leder. Så kommer sista varvet och varken han som leder eller Jimmy hade tagit alternativspåret än. Ledaren går in, men inte Jimmy. Han trodde det var ett varv till och inser sedan när målflaggan visas vad fel det blev. Inte kul, men han var inte ensam under dagen att missa alternativet.
 
Bara att bita ihop och köra nästa omgång. Han gör det bra och får en 11e tid. Nu gäller det att bättra på första omgångens platssiffra (som blev 19e tid efter 30sek tillägg för miss av alternativspår).
 
Tredje kvalomgången, starten går. Det går bra, Jimmy ligger på en andraplats och jagar. Rasmus Karlsson hade dock fått stopp på bilen efter en kurva, så där var det gul"blink" (Strängnäs har lysrör istället för flaggor). Jimmy går för att köra om ledaren och upptäcker att Rasmus står där. Han avbryter genast omkörningen, får sladd och blir sedan själv omkörd av bilen som låg bakom honom. Han tar sig tillbaka till en andra plats och fortsätter heatet.
 
När han kommit in till depån ser han på resultattavlan att han har fått svartflagg. Dock fick inte den tredje bilen svart som också gjorde omkörning på gulflaggsområde, vilket var mycket märkligt. Tyvärr blev Jimmy först utanför final, så denna tävling slutade lite tråkigt.
 
Nästa SM-tävling är i Arvika 1 juni, nya tag då!
 
 
 

Nyköping 10 maj 2013

Kvällstävling i Nyköping och vi hade Kevin och Oliver som deltog från KB-teamet.
 
Oliver
Heat 1: Vinst
Heat 2: 2a
Heat 3: 2a
 
Kevin
Heat 1: 2a
Heat 2: Vinst
Heat 3: Vinst
 
Till A-final var det Kevin, Oliver, David Barfeld, Dennis Jansson, Emil Appelkvist och Tom Hellström. Kevin och David var snabbast iväg och ingen ville ge sig över första krönet. Kevin kommer om och någonting händer med Davids bil. Så nu ligger Kevin i ledning med lillebror Oliver efter sig och så blev det ända in i mål.
 
GRATTIS killar till 1a och 2a plats i A-finalen!
 
Resultatlista finner ni på SMK Nyköpings hemsida: http://smknykoping2.dinstudio.se/filearea_13.html
 

Arboga 1 maj 2013

I går var det första riktiga rallycrosstävlingen för i år. Där hade vi två KB-förare som deltog - Jimmy och Hugo.
 
Allt såg bra ut på träningen, men sedan blev det ett snabbt slut för Hugo i första omgången. Tyvärr högg det tag i bilen så den kastades ut mot räcket, där bilen nästan välte omkull. Hur omfattande skadorna blev vet jag tyvärr inte, men det ska nog gå att ordna till Nyköping. Då blir det nya tag!
 
För Jimmys del gick det hyfsat bra. 14e, 15e och 9e bästa tid hade han i kvalen. Hade han inte 2-hjulat i alternativspåret före målgång i sista omgången, så hade Jimmy fått köra B-final. Nu blev han istället först in i C-finalen, där han sedan tog sig till en andra plats. Skönt att veta att bilen fungerar bra och att det blev finalåk i första tävlingen!
 
Resultatlista: http://www.smkarboga.se/20130501RC.pdf
 
Nästa RC-tävling är i Strängnäs 11 maj!
 
 
 

RSS 2.0