Degerfors 9 april 2016

Jimmy blev körsugen och efteranmälde sig till tävlingen i Degerfors. Dock hade han ingen bil, så fick panikköpa en av Erik Pettersson. Bilen visade sig behöva lite kärlek innan start, så blev många garagetimmar innan resan kunde starta.
Då det endast var Jimmy i familjen som åkte, så fick han skicka rapporter under dagen.

Heat 1:
Han blev 2a, men banan var redan så spårig att han tvåhjulat pga väglaget.

Heat 2:
Han kom till lottningsfollan, men när det var dags att åka till startplattan så ville bilen inte starta. Han fick bryta heatet.
Sedan visade det sig att jordkabeln från batteriet hade lossnat, så det var enkelt fixat inför sista heatet.

Heat 3:
Med vetskapen om att han måste vinna för att ens kunna komma till B-final, så körde Jimmy rätt så hårt i heatet. Han kom ut som 3a från start och jagade en 9000, tills han kunde ta sig förbi och i mål på en 2a plats.

Med 3 poäng från en B-final (dock var det inte runner-up på denna tävling) så var det nu slutkört. Jimmy lade inga skyddsbud och det var 2 bud på bilen, så den försvann till Värmland.
Jimmy gillade bansträckningen väldigt mycket, men insåg att det var en fördel med bakhjulsdriven bil. Så planer inför att tävla där igen är redan gjorda.

Resultatlistan:

Strängnäs 2 april 2016

Oliver tog fjolårets bil till Strängnäs för att göra debut i seniorklassen. Han gjorde en riktigt bra start redan i första heatet, men blev vänd åt fel håll i första sväng och fick kämpa upp sig från 6e plats till en 3e.
I andra omgången tog han starten och utökade ledingen för varje varv - gick i mål som 1a.
Tredje omgången blev det lite tuffare tag igen och han fick punktering, kom i mål på 5e plats.

Poängen han samlat ihop räckte till en D-final som såg ut att kunna gå riktigt bra, tills han blev vänd och fick punktering på vänster bakhjul. Men 4a i mål och bilen i behåll, så är det bara att bevara bilen till någon annan tävling i höst när rallycrossen börjar lugna ner sig. För nu drar rallycrossäsongen igång på riktigt, så kommer bli dåligt med folkrace för Kevin och Oliver.

Marsracet Västerås 12 mars 2016

Jimmy körde riktigt bra denna tävling, han gillar banan och hade en bra bil. Så taggad till tusen åkte han ut i första omgången och körde upp sig till en 1a plats. Dock fick han svartflagga då race controller bedömde att han gjort en omkörning på gulflaggat område på första varvet.
De andra två omgångarna vann han sina heat och han tog sig till en C-final på 14 poäng. Även C-finalen vann han och klev upp till B-finalen. Där blev det dock en startincident som resulterade i att det blev rödflaggad. I kraschen fick bilen lite skador - trasig bärarm och punktering - och förarna fick inte reparera bilen innan omstart. Det blev alltså slutet för Jimmy, då han inte ens fick chansen att åka upp till startplattan.

Bilen fick han behålla och den görs nu redo inför nästa tävling som troligtvis blir i Degerfors 9/4.

Luciaracet Eskilstuna 13 december 2015

I Eskilstuna gick det desto bättre för Jenny, där hon blev 4a, 2a och 2a. Detta ledde till sist in i B-finalen som hon var nära på att vinna. Hon fick dock se sig slaget och bilen dog i depån med dubbelpunka och överhettning.

B-finalen:

Partävling Jönköping 12 december 2015

Jenny åkte ner med Kim Granath (Films MK) och Simon Strand (Rasbo MK) till Jönköping för att delta i den årliga partävlingen. Dam och Senior eller Juniortjej och Juniorkille delar på en bil och kör varannat heat, för att sedan räkna ihop sina poäng för en eventuell final.

Dock gick det inte alls bra för Jenny och Simon. Jenny fick en svartflagga i depån efter målgång i första heatet, Simon drog drivaxeln men blev 4a, sedan kom Jenny 2a och Simon blev 3a. Simon fick ihop 7p och det gjorde att han fick köra den 5e omgången, där han vann trots en ny trasig drivaxel.

Det räckte inte till A-final (var endast en final denna tävling) och bilen fick vi behålla, så vi valde att dra direkt från Jönköping till Eskilstuna för att tävla en gång till.