Karlstad 27-28 augusti 2016

Än en gång fick Jenny ett erbjudande att dela bil, nu med Kim Granath som ville prova på NGK-banan före tävlingen. Kim skulle köra i seniorklassen och Jenny i damklassen, med en Opel Astra 1.8 utan chip och till det blev det 14" framhjul. Alltså fanns det inga förhoppningar om att vinna om ens att köra final.
 
För Kims del var det rätt svårt att hävda sig med denna bil bland seniorerna. Resultatet blev långt ifrån det hon är van vid: 5-4-6-4-6 och ingen final.
Däremot för Jenny fanns det en liten chans, då resultatet inte blev alltför dåligt: 6-4-3-2-1
Poängen räckte till sist in i B-finalen, men så blev det omröstning om damernas finaler. En C-final lades till och frågan ställdes till alla damer om även den finalen skulle få runner-up. Jenny röstade nej, eftersom att det skulle innebära att hon flyttades ner från B till C. Eftersom det räcker med att en enda röstar nej, så blev det ingen runner-up.
 
I B-finalen tog Jenny starten, men blev omkörd i första böj av Jenny Eliasson. Så en 2a plats i B-finalen bakom den som även vann A-finalen, det var ett riktigt bra resultat att bli 7a av 33st.
 
 
Resultatlista:
http://media.kmc-bil.se/2016/08/RESULTAT-2-dagars-20160827-28.pdf
 
 

Laxå 13-14 augusti 2016

Samma helg som Höljes så åkte Jimmy till Laxå för att deltaga i deras 2dagars. Tyvärr hade de ännu sämre väder än Höljes, så regn och lerbingo var ett faktum.
 
Jimmys resultat under helgen blev: 3 - 2 - 1 - 2 - 3
Detta räckte till en C-final, där han fick svänga av efter att den tekniska flaggan hängts ut (avgasröret kördes sönder). 5a blev han ändå, då någon annan fick svart.
 
Bilen fick han behålla, så den blir tänkt till Skepptunas Höstrace.
 
Resultatlista:
http://www.laxamotorklubb.se/globalassets/laxa-mk-folkrace/dokument/resultat/resultatlista-160813-14-endast-namn-3.pdf
 
 
 
 

Höljes 12-14 augusti 2016

Jenny fick erbjudandet att dela bil med Christian Liljeqvist från LH Smide/Hagestig i Höljes, så efter mycket tvekande tackade hon ja. På fredagskvällen efter att Christian kört sin kvaldag utan att gå vidare, så fick hon provsitta bilen samt ta ett varv i depån.
 
Under kvaldagen gick det inte riktigt bra för Jenny. Bilen var riktigt bra, otroligt stark och låg fint på banan. Men lite ovan med osynkad låda och mer power än någon annan bil, så blev det en växelmiss i starten samt ett stopp i en jordvall - bärgad av banan och 0p i första kvalet.
 
I andra kvalheatet gick det bättre - Fick i tvåans växel i starten, låg först inför alternativspåret och tog det på en gång. Sedan var det bara att jaga, vilket slutade med en ganska lugn seger.
 
7p inför sista heatet. Fredagens poäng för att gå vidare var 12p, så det krävdes minst en andraplats i tredje omgången. Regnet föll ner vilket gjorde att heatet inte gick så fort. Däcken som satt på funkade riktigt bra, så Jenny ville köra fortare än den framför för att ha någon chans att komma på åtminstonde en 2a plats. Detta resulterade dock i att race controller'n dömde svartflagga och där var alla chanser till finaldagen borta. Senare visade det sig att det krävdes minst 13 poäng för att gå vidare och en heatseger i sista var omöjlig efter att ha legat i trafik så länge.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0