Skepptuna Höstracet 17 september 2016

Tre KB-förare deltog - Jimmy, Henke och Jenny. Det blev även bestämt att Elin Forslöv skulle få dela med Jimmy, då hon inte ville använda sig egna bil till denna tävling.
 
Dagens resultat för KB blev:
Henke 4 - 3 - 3, ingen final
Jimmy 1 - 2 - rull, ingen final
Jenny 1 - 3 - 4, vann C-finalen och fick punka i B-finalen så där blev det en 4e plats.
 
Resultatlista:
http://www.skepptunamk.se/go/dokument/2016/160917.pdf
 
 

Landskampen Danmark 3 september 2016

Eftersom det gick smärtfritt att dela i Höljes, så frågade Christian Liljeqvist om Jenny ville dela bil med honom i Danmark. Sagt och gjort - en flygbiljett till Skåne och en bilfärd över till Danmark senare, så var det dags för den första tävlingen utanför Sverige.
 
Utan att veta något om varken banan, motståndet (förutom Hanna Petersson) eller hur Danmark genomför sina tävlingar, så blev det en riktigt bra tävling. Först fick alla besikta in bilarna och även göra decibelltest, sedan fick man två träningsvarv och därefter drog tävlingen igång. Kvalen bestod av 4 varv och finalerna av 5 varv. Eftersom det var en lång bana, så tog ett kvalheat drygt 4 minuter att köra. I seniorklassen var det dessutom 9st förare som startade i varje heat, medan damklassen körde så som vi gör i Sverige.
 
Resultatet för Jenny blev: 2 - 4 - 2, poängen räckte till en B-final där Jenny jagade segern men slutade på en 2a plats.
Bilen fick man ställa i Parc Farmé och hämta ut efter anbuden, som för övrigt var kaos. Danska var inte enkelt att förstå samt att utförandet var lite annorlunda jämfört i Sverige.
Förutom en pokal, så fick även de 10 bästa svenskarna en medalj - där Jenny var en av dem.
 
 
 

RSS 2.0