Haninge 2010

Det blev inget race i Gestrike för Jimmys del och tur var väl det eftersom att det regnade så mycket.
Vi åkte istället till Haninge för att se när Henke och Classe körde och för att förhoppningsvis också kunna köpa en bil.

Henke och Classe delade bil (den Saab som Classe körde i Skepptuna) eftersom Henriks bil fortfarande behöver ett litet läkarbesök för växellådan.

Första heatet:
Classe kom 5a och Henke kom 3a.

Andra heatet:
Classe kom 2a och Henke fick svart pga att han vände en annan lite fult.

Tredje heatet:
Classe kom 1a och Henke bröt för att spara bilen åt sin far (eftersom "Carl"-Göran var klar för B-finalen)

Final:
Classe kom på 4e plats i B-finalen.

Bilen fick de behålla och vi fick med oss hem Peter Erikssons Kadett.

En sak som också skall tilläggas, var att så fort Henke skulle köra så regnade det. Sedan sken solen så fint när Classe körde :P

Starten - Här kör Henke


Bilen som Henke och Classe körde


Bild på prisutdelning Dam/Veteran B-finalen



Kadetten som vi köpte:


Mekonomenracet Skepptuna 2010

Förra helgen var det folkrace i Skepptuna på Ekbacken. Under lördagen var det strålande sol och över 30 grader (i solen). Detta resulterade i massa publik och bara överkroppar överallt.

Under dagen kom Jimmy 3a, 4a och 2a och fick med sig poängen 12 till söndagen.
Classe kom 3a, 1a och 1a och fick med sig 18 p till söndagen.
Henke fick poängen 3, 0 och 4 under lördagens tävling - 7 p till söndagen.

Senare på kvällen försökte vi grilla vid banan, men killarna (Jimmy, Henke, Johannes och Simon) lyckades inte riktigt med sitt kött. Själv åt jag (Jenny) korv med bröd, vilket tog 3 minuter att få klart :P
Det blev en sen kväll, med fest och lite dricka och glada miner. Som vanligt alltså :P

Dag 2 var förjävligt blöt, det regnade hela tiden och var kallt. I första heatet kom Jimmy 3a och i andra heatet var det (enligt domaren) en tjuvstart. Problemet var att flaggvakten hann inte stoppa chaufförerna, så de visste inte att de skulle stanna och börja om. Jimmy fick en bra start (det var inte han som tjuva) och ledde första varvet. Eftersom det regnat hela natten och fortsatte regna hela dagen, så hade det bildats en stor vattenpöl i närheten av sista kurvan före målet (där alternativet tog slut och slogs ihop med banan). I den där vattenpölen flög vattnet in i Jimmys bil, vilket gjorde att hans bil sedan dog när de skulle köra om heatet. Jimmy kom ändå på något sätt 4:a, trots att han bara körde ett varv pga att luftfiltret blev igensatt av vattnet. Någon bil stannade och en annan bil (Robin) fick svartflagg. Så Jimmy kom på 4e plats i B-finalen =)

Henke kom 5a i första heatet under söndagen och i andra heatet fick han bryta då växellådan sprack (!). Så det blev tyvärr ingen final för Henrik denna tävling.

Classe lyckades komma på 3e plats under båda söndagens heat och fick köra B-final. Där blev han tyvärr sist, då det skedde ett missförstånd med svartflagg. En annan förare fick svartflagg (han som ledde och låg före Classe) så han svängde av. Då trodde Classe att finalheatet var färdigt och svängde av han också. På så sätt missade han sin chans att bli runner-up till A-finalen.

Sedan blev det anbud och det var 4 bud på Jimmys bil, 2 av dem var våra egna och de andra 2 var Tumba Tarzans. Självklart fick vi inte behålla bilen, men men det är spelets regler, inte mer man kan göra.
Henke och Classe fick behålla sina bilar. Henkes bil måste stormekas med, men Classes bil är redo för nästa tävling.


Bilder och lite mer information från racet finns snart upp på KBracings hemsida ( www.kbracing.se )

Surahammar 2010

Jimmy körde en tävling som ingår i Mälarcupen i Surahammar. Publik som Jimpan hade med sig är hela familjen (utom Jenny som jobbade), Mia, Kevin, Oliver, farmor, farfar, Johannes och Simon. Sedan är det säkert några fler där som man känner. Henke t.ex :P

Första heatet kom Jimmy 2:a. Så han börjar starkt med 5p.

I andra heatet kom han 1:a :D
Samma sak i tredje heatet.

De körde ett 4:e heat istället för en final, då de är för få juniorer som deltog.

I sista heatet (nr 4/final) kom Jimmy 2:a.

Det betyder:

2:a = 5p
1:a = 7p
1:a = 7p
2:a = 5p

Totalt: 24p

Reslutat från racet:

Jimmy blev 3:a totalt och fick behålla bilen - Perfekt!


Grattis Jimpan ^^

Bilder från tävling kommer senare.

Eskilstuna 2010

Jimpan har kört folkrace i Eskilstuna. Det gick väl inte så bra för honom denna gång.

Första heatet blev han 4:a tror jag och i andra heatet 2:a. Han fick iaf totalt 8 poäng de två första heaten. I tredje heatet blev det kaos. Jimmy blev tryckt av en Volvo upp i en snövall där det fanns stenar. Det resulterade i att bärarmen gick av. Jimmy kom i mål ändå och blev 4:a och kom med i B-finalen.
Dock så kunde han inte medverka i finalen då bilen inte gick att laga på plats. Han kom iaf hem med en pokal för 6:e plats i B-finalen, en väldigt fin buckla tycker jag att det var =)

Här blir Jimmy upptryckt i snövallen





Volvon kör själv upp i snövallen på nästa sida





Bärarmen gick av vid smällen med Volvon


Det var den bilen -.-


Jimmy 6:a i B-finalen


Västerås 2010

Vinnare i V-ås!!!!

Jimmy vann A-finalen i Västerås! Det var hans första vinst någonsin och det tycker vi är kul =)
Han var helt grym denna dag! Bilder från tävlingen finner ni på www.kbracing.se




Västerås 2009

Det här var Jimmy och Henke i V-ås förra året 2009. Då blev Jimmy 2:a i B-finalen och Henke 4:a. De fick då vara med i SigtunaBygden i en artikel (se nedan).


Tidningsurklipp SigtunaBygden:


Då såg det ut så här i depån och på banan:


Och förra året gick hans drivaxel sönder på startplattan.



På prispallen står Jimmy 2:a och Henke 4:a


Håga 2009

(OBS! Detta är ett gammalt inlägg från 2009, med endast Jennys åsikter)


Jepp, var i Nynäshamn i helgen på folkrace. Håga-Pokalen 2009 var väl helt okej, förutom att det var samma domare som i Motala. Vilket resulterade i att bror fick svartflagg igen utan anledning. Tack vare den svartflaggen blev det ingen final alls för honom. Vad har den där domaren emot Jimmy?!
Aja, vi tänker iaf aldrig mer köra en tävling där den där domaren ska döma. Nästa tävling blir i Årsunda nästa helg (15-16 aug) men då kan jag inte följa med och titta eftersom jag ska jobba. Fast det kanske är bra för Jimmys del. Än så länge har det bara blivit dåliga resultat för honom när jag varit med och tittat, så det är väl mitt fel (som vanligt)... Men jag skulle så gärna vilja åka med till Årsunda. Det är kul o se bror köra och träffa alla andra folkracepolare. Jag börjar faktiskt bli mer o mer sugen på att börja köra folkrace själv nu. Men eftersom pappa har ont i nacken och han redan har fullt upp med jobbet och Jimmys bilar, så finns det inte en chans att jag får köra. Men jag skulle kunna ta licensen till nästa år om jag vill, sa mamma iaf.


Motala 2009 - Söndag

(OBS! Detta är ett gammalt inlägg från 2009, endast Jennys egna åsikter är skrivna)

Som en liten sammanfattning om själva tävlingen så måste jag säga att domaren/funktionärerna/sekreterarna SÖG!!! De gjorde bort sig och hade ingen koll alls och över det så gav de fel domslut. Dessutom hade de överdrivna regler. Om du t.ex. körde för fort i depån så fick du böta 3000 kr under kvaldagarna och 5000 kr på finaldagarna. Och för osportsligt beteende blev det 5000 kr i böter. Behövde klubben mer pengar eller?! Det var en förare (som vi kände) som fick svart och så skulle en funktionär berätta det. Föraren förstod inte varför han fick svart men sa väl något i stil "jävla skit" och tänkte köra iväg. Så han börja varva lite och då trodde väl funktionären att han skulle börna iväg så han satte sitt knä mot dörren. Detta gjorde att funktionären klämde förarens huvud mellan dörren och biltaket och det gjorde självklart ont! Så föraren svor och sa "vafan gör du?" till funktionären. Då ropade funktionären ut i högtalarna att bil nr *** ska böta 5000 kr för osportsligt beteende. Det var ju funktionärens fel?! Jag hade också skrikit och svurit ifall någon smäller igen en dörr på mitt huvud. Och juste, sen kommer det fram en person till föraren med en handskriven lapp där det står att han ska betala 5000 kr. Det stod även "närvarande" och där fanns det inga underskrifter, så den lappen är ju inte ett dugg godkänd.

Här är en bild från regniga onsdagen :P


Motala 2009 - Lördag

(OBS! Gamla inlägg från 2009)

Idag var det finaldag och den skulle börja klockan 10:00, vilket betydde gå upp runt 6.

Vi kom upp till banan och tog plats på en gång, gör man inte det så kommer man inte ha en chans att se något. Vi fann en ledig plats på samma ställe som vi satt på igår, så det blev perfekt.

Först ut var några senior-heat, sedan var det damernas tur att få köra sina första heat under festivalen. Efter det var det juniorerna som skulle köra sina två kvalheat och Jimmy fanns med i det näst sista. Och vilket heat han gjorde! Kom ut som 3:a från starten och sedan tog han alternativet direkt. Eftersom de två främre bilarna inte hade tagit alternativet, så kunde Jimmy köra förbi dem när de gjorde det. Så låg han 1:a helt plötsligt och hade bara sista kurvan kvar. Det blev en vinst och 7 poäng från första heatet.

I andra heatet körde Jimmy väldigt bra igen. Kom ut som kanske 4:a efter starten och sen körde han upp sig till en 2:a plats. Dock så blev han påskjuten av en Saab samtidigt som Jimmy hade en Bubbla framför sig (som ett tåg), så Jimmy blev puttad in i Bubblan så att han vände honom. Domarna dömde då Jimmy till svartflagg. WTF!!! Fy fan säger jag bara! Han hade inte kunnat undvika att köra in i Bubblan och dessutom var det en lindrig knuff, så en svartflagg var fan inte nödvändig! Så nu fick Jimmy 0 poäng i det heatet och från att ha varit klar till A-finalen trodde vi att hela festivalen var slut för honom. Men sen fick vi reda på att han var sist in i C-finalen och han hade alltså ett heat kvar att köra. Men även i det heatet fick han svartflagg, fast den här gången gjorde Jimmy det med flit. För om hade han inte rattat fullt mot den andra bilen så hade han hamnat i vallen, vilket han inte ville. Så där var svart ganska godkänt. Gissa vem som vann A-finalen sen då... Jo, han som la protesten som gjorde att Jimmy inte kom till A-finalen. KUL!

 

Henke kom 2:a i sitt första heat och i andra heatet blev han sist. Det blev 6 poäng totalt, men domaren hade fått för sig att Henke dragit sig ur det heatet (?!?!). Henke la då en protest och fick sitt poäng iaf, detta räckte dock inte till någon final.

 

När det var dags att lägga anbud så hade vi redan bestämt att vi inte ens skulle lägga skyddsbudet på Jimmys bil. Så den blev vi av med. Henke fick iaf behålla sin bil, vilket var bra =)


Motala 2009 - Fredag

(OBS! Gamla inlägg från 2009)


Idag var det Jimmys tur att köra och gissa om han och Peppe var nervösa :P

Vi vaknade kl 7:00. Peppe och Jimmy gick iväg och lastade bilen och sen åkte de och tankade innan de drog till banan. Jenny och Myran åkte senare med Jörgen upp till banan vid 11 och ställde ut våra stolar så att vi fick en bra plats. Efter det gick vi till Jimpans bil och kolla läget. Än så länge var han inte nervös, utan han gick bara runt och snacka med sina polare.

Så drog tävlingen igång, med seniorerna först ut. I 17:e heatet körde Benny Svensson (en av de 2 KB Racing-förararna för dagen) och han vann det heatet. Han vann även sitt andra heat, vilket gjorde honom klar för finaldagen på en gång.

 

Sen var det dags för juniorerna och Jimmy. Och JÄ***R vad vi var nervös.

Starten gick och det var väldigt trångt! Bilarna runt om Jimmy svängde båda in mot honom och ifall Jimmy inte hade kört med hjärnan hade det blivit en krock det första som hände. Men han körde smart och avvaktade när de andra två krångla till det för varandra, sen körde han förbi dem och kom ut som 3:a. I det här heatet slutade han som 2:a och han körde riktigt bra.

I andra heatet körde han ännu bättre. Kom ut som 2:a från startplattan och sen körde han om Saaben som ledde. Så Jimmy låg 1:a ända till sista varvet då han var tvungen att ta alternativspåret. När Jimmy kom ut därifrån blev han precis omkörd av en annan förare och sen gick de i mål. Men en 2:a plats igen gjorde att han blev klar för finaldagen. Men alla juniorer måste köra sina tre heat och i sista heatet kom han 3:a, så han slutade på 14 poäng.


Motala 2009 - Torsdag

(OBS! Gamla inlägg från 2009)


Denna dag körde Andreas "Hugo" Svensson. Det gick väl inte så jättebra för honom idag, men han kom vidare som reserv till finalen (som går på söndag). Så nu är Henke o Hugo klara till finalen och jag hoppas att det kommer gå lika bra för Jimmy imorn (fredag). Appropå att Jimmy ska köra; Peppe är JÄTTENERVÖS! Han har inte kunnat äta något ikväll och mår konstant illa. Eftersom det inte är han själv som ska köra, så kan han inte göra annat än att se på och eventuellt meka. Det tycker han är lite jobbigt tror jag.

Under kvällen när alla kommit hem från banan käkade vi pizza till middag. Britt-Marie o Classe kom förbi och så satt vi o snacka skit ett tag. Men vi gick och la oss ganska tidigt eftersom Jimmy ska köra i morgon. Undra hur nervös han är?! Bara bilen håller så ska det nog gå bra.

Mer uppdatering ang. folkracet kan du läsa om på http://www.kbracing.se/


Motala 2009 - Onsdag

(OBS! Gamla inlägg från 2009)


Så drog Folkracefestivalen 2009 igång! Första heatet gick kl 14 och då var det sol o värme, precis så som det ska vara under en perfekt folkracedag. Redan efter första omgången sprack himlen upp och regnet forsa ner. Mycket irriterande! Men efter kanske 1 till 2 timmars regn så blev det uppehåll, dock var dagens tävling nästan slut då.


De som för dagen körde från Skepptuna var Andreas "Ante" Pettersson, Henrik "Henke" Nilsson, Joakim "Jocke" Karlsson, Bonny Larsson, Nicklas Sandqvist. Och så var det Smen, Adde och Björne Lundberg som vi också kände, men som är med i andra klubbar. Det gick jättebra för Henke idag, han fick tre 5:or och därmed gick han vidare till söndagens final.

Lite bilder från dagen



Henke mekar



Det börja regna, så Bjöcke o pappa tog skydd i BajaMajan



Sen var det lite fest på kvällen =)



Välkommen till KBracings blogg!

Nu har vi skapat en blogg för KBracing.
Den kommer att uppdateras så ofta som möjligt vid tävlingar mm,
(i mån om att det finns en dator med internet i närheten).

Hoppas att hemsidan (www.kbracing.se) och denna blogg är något som uppskattas =)

Här är en bild på när Jimmy har vunnit tävlingen i Västerås 2010


RSS 2.0