Femtåfestivalen Likenäs 29-30 augusti 2015

Jenny åkte upp själv till Likenäs och delade bil med en senior. Pga olika kroppslängder och inget skjutbart stolsfäste, skulle det innebära att montera om stolen mellan varje heat. Som tur var fanns det duktiga och hjälpsamma vänner runtomkring som såg till att detta blev gjort hela helgen.
 
Helgens resultat blev 1a, 3a, kom ej till start pga trasig drivaxel, 1a och 2a i kvalen. Under fjärde omgången blev det hål i växellådan, som tillfälligt lagades med kemisk metall och en metallbit. Sedan under femte omgången gick även diffen sönder, men mekanikerna sa att det var bara att fortsätta köra så länge bilen håller. Poängen i kvalen räckte till att vara tvåa in i B-finalen och där slutade Jenny på en 2a plats.
 







Rasbo 22 augusti 2015

Jimmy och Jenny åkte iväg till Årsunda söndagen den 16/8 och budade hem en Saab 900NG. Det var väldigt mycket jobb på bilen och tänkta tävlingen var Rasbo den kommande lördagen. Detta innebar garaget varje kväll efter jobbet, men bilen blev klar på fredagen.
 
Så var det tävlingsdag och även Jimmys födelsedag! Inte så många anmälda så dagen skulle gå ganska fort. Jimmy och Jenny delade på bilen, vilket sliter lite extra och man får kortare tid på sig mellan heaten att meka. På något sätt lyckades båda få varsin punktering under andra omgången, så reservhjulen kom till användning ganska fort. I övrigt höll sig problemen borta och båda fick köra sina kvalheat.
 
För Jimmys del räckte bilen inte till fullt ut bland det tuffa motståndet, så det blev ingen final för honom. Jenny kom till A-finalen och slutade där på en 2a plats. Bilen blev det 3st bud på och vi hade inte skyddat den, så vi blev av med den.
 
Så här såg bilen ut när vi köpte den:
 
Sedan blev den gul och fick nya hela delar:






Artikel i SigtunaBygden

För att läsa hela artikeln, följ nedan länk:
http://www.unt.se/sigtunabygden/motorsport-i-tre-generationer-3829410.aspx
 





RSS 2.0