Midsommarracet Skepptuna 18 juni 2015

Till denna kvällstävling var vi tre förare - Henke, Jenny och Tobbe - som deltog.

Tobbe fick svartflagg, ej start(?), 4a

Henke kom 1a, 3a, 3a - det blev en C-final där han slutade på en 3e plats

Jenny kom 1a, 2a, 1a - 2a in i A-finalen. Där blev det rödflaggat i första starten och i omstarten gjorde hon en tjuvstart samt fick sedan punktering - slutade på en 5e plats

Resultatlista:

Ställningen i Stockholmscupen:

Film på Heat 1:

Film på A-finalen:

Bild från Heat 1, tog starten från startspår 6

RallyX Strängnäs 11 juni 2015

Så var det dags för lite rallycross igen, på hemmaplan för Kevin och Oliver. Peppe var med som spotter åt dem båda, då de kör olika klasser.

Kevin lyckades vinna även denna tävling!
Oliver körde bättre än någonsin och var nära på att vinna i Lites, men blev en 2a plats till slut.

Riktigt bra resultat av båda grabbarna!

Nyköping 2dagars 6-7 juni 2015

Jimmy gjorde debut i bakhjulsdriven bil - med en Merca! Resultatmässigt blev det inte jättebra, men han hade oerhört roligt och kommer definitivt köra RWD igen.

Resultat under helgen blev:
5a, brutit (pga låsta bakhjul efter en smäll), 3a, 4a, brutit pga tappade ett hjul

Incar på Heat 1:

Film på Heat 3:

Jimmy bjöd på ladd i alla fall, blev en riktig publikfavorit!

Skepptuna 2dagars 16-17 maj 2015

Det blev bara Jenny till denna tävlingen, då Jimmy blev sjuk och inte kunde delta. Jenny hade lyckats få en Saab 900NG på bud i Sala och rustat upp den, dock inte provkört den innan tävling.

Skepptuna valde att köra 4 omgångar på lördagen, då det skulle regna hela söndagen - riktigt uppskattat av alla!

RallyX Skövde 10 maj 2015

Kevin körde Supercar och Oliver körde Lites, Peppe var spotter och Jimmy mekaniker.
Oliver fick tyvärr problem med bilen och kunde inte fullfölja tävlingen. Bättre gick det för Kevin, som vann hela tävlingen!

Rimbo 11 april 2015

Jenny deltog i första deltävlingen i Stockholmscupen, som hon tänkt försöka köra i år. Till denna tävling hade Vectran fått ny motor och fungerade som den skulle.

Dagens resultat blev 3a, 3a, 2a - sist in i B-finalen och där blev det en 2a plats. Blev även av med bilen tyvärr, så jakten på ny bil blev i stort fokus.

Heat 3 som bjöd på ett litet skrik:

B-finalen:

Strängnäs 29 mars 2015

Denna tävling vann Oliver, vilket gav honom fortsatt ledning i Mälarcupen (som han sen inte kunnat fullfölja pga rallycrossen). Då jag inte var på plats, så har jag varken kvalresultaten eller film på finalen, men jag hittade en bild på Facebook som Oliver var taggad i.

Västerås 14 mars 2015

Till Västerås hade vi förarna Jimmy, Kevin och Oliver. (Har inte hittat resultatlista och kommer ej ihåg, men kan vara så att Tobbe även deltog).

Oliver vann sin A-final bland juniorerna, Kevin rullade i 3e omgången (han hade kört final annars) och Jimmy fick punktering i B-finalen och svängde av.

Olivers A-final:

Kevins rullning:

Jimmy heat 1:

Folkracesprint Skepptuna 2 februari 2015

Det blev bara Jenny som deltog i sprinten från KBracing och detta i seniorklassen pga för få anmälda damer. Tiderna blev inte jättebra, men de förbättrades varje omgång vilket var målet. Sedan blev det en pokal med hem för Bästa Dam (dock var vi bara 3st startande).

Då bilen var oerhört svårkörd (den vill inte fungera på låga varv) och har varit det länge, så tog vi kompprov efter tävlingen. Upptäckte att det var 5,5 i komp, så det är inte så konstigt att bilen varit seg.

Jenny omgång 2:

Klubbmästerskap Skepptuna & Orion 15 november 2014

Vi var 4 st från KB som deltog i vårat KM, Jimmy, Jenny, Tobbe och Carro. Vi körde damer, veteraner och seniorer ihop i samma klass, så vi var riktigt taggade på syskonfight! Men det blev aldrig något möte syskonen emellan, trots 4st kvalheat.

Supercar Lites, Kevin Eriksson

Under 2014 lyckades Kevin komma 2a i SM och det blev en vinst i VM. Priset för hans seger i Lites-klassen, var att få köra sista VM-tävlingen i största klassen Supercar i Argentina. Och detta tillfälle utnyttjade Kevin till fullo och lyckades ta en 3e plats!

NGK Masters 2014

Kevin och Oliver fick stå för KB-färgerna denna tävling. En obesegrad Kevin från juniortiden skulle köra bland seniorerna och med en bil som inte gick riktigt som han önskat. Oliver däremot var sjukt taggad och visste att både föraren och materialet kunde hålla för en seger bland juniorerna.

Kevin kom 3a, 1a och 5a, ingen final.
Oliver kom 1a, fick svart, 1a - ingen final.

Höstracet Skepptuna 20 september 2014

Vi var 3 st som deltog från KB under denna hemmatävling - Carro, Tobbe och jag (Jenny).
Carro kom 3a, 3a, 3a - ingen final
Tobbe kom 5a, sedan bröt han
Jenny kom 2a, 2a, 4a - kom till B-final och slutade på en 5e plats

Jenny Heat 2:

RallyX Solvalla 6 september 2014

Kevin körde i Lites-klassen och pappa var spotter åt honom (spotter är en person som har översikt av banan och ger föraren instruktioner under pågående heat), medan Jimmy var med som mekaniker. Tävlingen slutade med att Kevin vann tävlingen och slutligen blev 2a i den totala cupställningen.

Haninge 2dagars 30-31 augusti 2014

Kevin deltog i seniorklassen och Oliver körde bland juniorerna. Dagen bjöd på riktigt bra kvalresultat och därmed A-final för dem båda. Oliver vann och Kevin kom 2a bakom Danne Wall.

(Ingen film, jag var ej på plats)

Årsunda 2dagars 16-17 augusti 2014

Oliver åkte upp med en 900NG och visade vart skåpet skulle stå, men en svartflagga förstörde A-finalen tråkigt nog.

Film på 4e heatet:

MotalaFestivalen 2014

Jimmy tog sig vidare till finaldagen, men där förstörde en punktering hans chans till att avancera till final.

Film från kvaldagen - "RedBull ger dig vingar" ;)

RallyX Strängnäs 26 juni 2014

Denna tävling körde Kevin i Lites-klassen och tog sig till final. Väl i finalen var det nära en seger, men en liten miss gjorde att det blev en 3a plats istället.

Film på finalen:

Dålig uppdatering

Då jag inte har uppdaterat bloggen på ca 1 år, så ska jag försöka komma ihåg de tävlingar vi deltagit i samt ge resultaten. Det blir lite kortare inlägg än vanligt och jag ber om ursäkt på förhand om något blir lite fel/missas.

OBS!
Från och med år 2015 så kör vi inte längre med KBracing som anmälare på tävlingarna. Men vi fortsätter att måla bilarna i våra teamfärger och inget annat har ändrats.