Vimmerby 2010 - Fredag

Bilder kommer att finnas senare på vår hemsida: http://www.kbracing.se och jag lägger även upp ett fåtal på min egen facebook.


Idag var det många som körde, dock var det endast Henke som kör för KBracing. Annars så var det även Kjell Svedberg, Danne Svedberg, Putte Gilberg och Emil Gilberg (+ några fler som jag i nuläget tyvärr glömt bort).

1:a heatet:

Henke var den första som körde och det slutade med 2 poäng med sig.

Kjelle kom 5:a och Danne vann.

I Puttes heat gick det inte alls så bra. Han kom ut som 2:a och jagade förstaplatsen. Han jagade den så hårt att han låg sida vid sida när de var på väg mot målkurvan, men det slutade i räcket istället och heatet blev rödflaggat. Bilen blev helt kvaddad och Putte fick lite ont i kroppen. Nu var det så att Emil skulle dela bil med Putte, vilket inte alls gick. Så vi bestämde oss för att Emil skulle få dela på vår ”konservbil” som Henke körde idag. Emil kom på 3:e plats i sitt heat.

2:a heatet:

Henke kom ut sist i starten och lyckades inte flytta upp sig. Därför beslöt han att svänga av på sista varvet för att spara lite på bilen åt Emil.

Kjelle fick svart och Danne kom på 2:a plats.

Emil fick till en kanonstart och kom upp i ledning. I tallkurvan blev han först påkörd på vänster bak och sedan fick han en till smäll av en Volvo och blev vänd ut i sanden. Han kom ändå i mål och fick med sig 2 poäng. 

Direkt när Emil kom in igen var det bara att börja rikta igen. Vänster bak blev helt mosad och bakaxeln satt helt fel. Inte gick det heller att rikta till den ordentligt, då den satt som sten. Men den gick ändå att köra med.

3:e heatet:

Henke körde inte ett tredje heat, Danne var klar för finaldagen och Kjelle hade inte någon chans att komma vidare.

Emil hade ändå en chans och var laddad. Han var tvungen att vinna för att komma vidare och hade det i åtanken. Men det visade sig att sluta snabbare än anat då det redan i starten gick åt skogen. Både Emil och en annan junior kom ihop och rullade vid räcket precis vid speakertornet. Efter det blev han också påkörd och ännu mer mosad. Heatet blev direkt rödflaggat och alla sprang fram till Emil. Det enda sättet för honom att komma ur bilen var från bakluckan. Emil fick ont i nacken och bilen blev totalkvaddad och fick startförbud. Det enda som nu är helt på bilen är däcken och bågen, allt annat är krossat – till och med stolen blev sned.

 

Det blev alltså inget roligt slut idag. Vår kadett är numera manglad, krossad, mosad och behandlad som en konservburk och ställd i skrotgården vid banan. Vi får se om det finns något i den som överlever eller om vi ska ha en liten farvälfest ikväll.



Före tävling, efter Jimmys första heat, efter Emils sista heat:




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0