Mekonomenracet Skepptuna 2010

Förra helgen var det folkrace i Skepptuna på Ekbacken. Under lördagen var det strålande sol och över 30 grader (i solen). Detta resulterade i massa publik och bara överkroppar överallt.

Under dagen kom Jimmy 3a, 4a och 2a och fick med sig poängen 12 till söndagen.
Classe kom 3a, 1a och 1a och fick med sig 18 p till söndagen.
Henke fick poängen 3, 0 och 4 under lördagens tävling - 7 p till söndagen.

Senare på kvällen försökte vi grilla vid banan, men killarna (Jimmy, Henke, Johannes och Simon) lyckades inte riktigt med sitt kött. Själv åt jag (Jenny) korv med bröd, vilket tog 3 minuter att få klart :P
Det blev en sen kväll, med fest och lite dricka och glada miner. Som vanligt alltså :P

Dag 2 var förjävligt blöt, det regnade hela tiden och var kallt. I första heatet kom Jimmy 3a och i andra heatet var det (enligt domaren) en tjuvstart. Problemet var att flaggvakten hann inte stoppa chaufförerna, så de visste inte att de skulle stanna och börja om. Jimmy fick en bra start (det var inte han som tjuva) och ledde första varvet. Eftersom det regnat hela natten och fortsatte regna hela dagen, så hade det bildats en stor vattenpöl i närheten av sista kurvan före målet (där alternativet tog slut och slogs ihop med banan). I den där vattenpölen flög vattnet in i Jimmys bil, vilket gjorde att hans bil sedan dog när de skulle köra om heatet. Jimmy kom ändå på något sätt 4:a, trots att han bara körde ett varv pga att luftfiltret blev igensatt av vattnet. Någon bil stannade och en annan bil (Robin) fick svartflagg. Så Jimmy kom på 4e plats i B-finalen =)

Henke kom 5a i första heatet under söndagen och i andra heatet fick han bryta då växellådan sprack (!). Så det blev tyvärr ingen final för Henrik denna tävling.

Classe lyckades komma på 3e plats under båda söndagens heat och fick köra B-final. Där blev han tyvärr sist, då det skedde ett missförstånd med svartflagg. En annan förare fick svartflagg (han som ledde och låg före Classe) så han svängde av. Då trodde Classe att finalheatet var färdigt och svängde av han också. På så sätt missade han sin chans att bli runner-up till A-finalen.

Sedan blev det anbud och det var 4 bud på Jimmys bil, 2 av dem var våra egna och de andra 2 var Tumba Tarzans. Självklart fick vi inte behålla bilen, men men det är spelets regler, inte mer man kan göra.
Henke och Classe fick behålla sina bilar. Henkes bil måste stormekas med, men Classes bil är redo för nästa tävling.


Bilder och lite mer information från racet finns snart upp på KBracings hemsida ( www.kbracing.se )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0