Motala 2009 - Fredag

(OBS! Gamla inlägg från 2009)


Idag var det Jimmys tur att köra och gissa om han och Peppe var nervösa :P

Vi vaknade kl 7:00. Peppe och Jimmy gick iväg och lastade bilen och sen åkte de och tankade innan de drog till banan. Jenny och Myran åkte senare med Jörgen upp till banan vid 11 och ställde ut våra stolar så att vi fick en bra plats. Efter det gick vi till Jimpans bil och kolla läget. Än så länge var han inte nervös, utan han gick bara runt och snacka med sina polare.

Så drog tävlingen igång, med seniorerna först ut. I 17:e heatet körde Benny Svensson (en av de 2 KB Racing-förararna för dagen) och han vann det heatet. Han vann även sitt andra heat, vilket gjorde honom klar för finaldagen på en gång.

 

Sen var det dags för juniorerna och Jimmy. Och JÄ***R vad vi var nervös.

Starten gick och det var väldigt trångt! Bilarna runt om Jimmy svängde båda in mot honom och ifall Jimmy inte hade kört med hjärnan hade det blivit en krock det första som hände. Men han körde smart och avvaktade när de andra två krångla till det för varandra, sen körde han förbi dem och kom ut som 3:a. I det här heatet slutade han som 2:a och han körde riktigt bra.

I andra heatet körde han ännu bättre. Kom ut som 2:a från startplattan och sen körde han om Saaben som ledde. Så Jimmy låg 1:a ända till sista varvet då han var tvungen att ta alternativspåret. När Jimmy kom ut därifrån blev han precis omkörd av en annan förare och sen gick de i mål. Men en 2:a plats igen gjorde att han blev klar för finaldagen. Men alla juniorer måste köra sina tre heat och i sista heatet kom han 3:a, så han slutade på 14 poäng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0