Motala 2009 - Lördag

(OBS! Gamla inlägg från 2009)

Idag var det finaldag och den skulle börja klockan 10:00, vilket betydde gå upp runt 6.

Vi kom upp till banan och tog plats på en gång, gör man inte det så kommer man inte ha en chans att se något. Vi fann en ledig plats på samma ställe som vi satt på igår, så det blev perfekt.

Först ut var några senior-heat, sedan var det damernas tur att få köra sina första heat under festivalen. Efter det var det juniorerna som skulle köra sina två kvalheat och Jimmy fanns med i det näst sista. Och vilket heat han gjorde! Kom ut som 3:a från starten och sedan tog han alternativet direkt. Eftersom de två främre bilarna inte hade tagit alternativet, så kunde Jimmy köra förbi dem när de gjorde det. Så låg han 1:a helt plötsligt och hade bara sista kurvan kvar. Det blev en vinst och 7 poäng från första heatet.

I andra heatet körde Jimmy väldigt bra igen. Kom ut som kanske 4:a efter starten och sen körde han upp sig till en 2:a plats. Dock så blev han påskjuten av en Saab samtidigt som Jimmy hade en Bubbla framför sig (som ett tåg), så Jimmy blev puttad in i Bubblan så att han vände honom. Domarna dömde då Jimmy till svartflagg. WTF!!! Fy fan säger jag bara! Han hade inte kunnat undvika att köra in i Bubblan och dessutom var det en lindrig knuff, så en svartflagg var fan inte nödvändig! Så nu fick Jimmy 0 poäng i det heatet och från att ha varit klar till A-finalen trodde vi att hela festivalen var slut för honom. Men sen fick vi reda på att han var sist in i C-finalen och han hade alltså ett heat kvar att köra. Men även i det heatet fick han svartflagg, fast den här gången gjorde Jimmy det med flit. För om hade han inte rattat fullt mot den andra bilen så hade han hamnat i vallen, vilket han inte ville. Så där var svart ganska godkänt. Gissa vem som vann A-finalen sen då... Jo, han som la protesten som gjorde att Jimmy inte kom till A-finalen. KUL!

 

Henke kom 2:a i sitt första heat och i andra heatet blev han sist. Det blev 6 poäng totalt, men domaren hade fått för sig att Henke dragit sig ur det heatet (?!?!). Henke la då en protest och fick sitt poäng iaf, detta räckte dock inte till någon final.

 

När det var dags att lägga anbud så hade vi redan bestämt att vi inte ens skulle lägga skyddsbudet på Jimmys bil. Så den blev vi av med. Henke fick iaf behålla sin bil, vilket var bra =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0