Finaldagen i Vimmerby 2011

Först vill vi säga grattis till Pyret som vann Damklassen! Grymt bra bil och snygg körning resulterade i en oslagbar Pyret.


I lördags körde seniorer och juniorer sin finaldag, med först kvalheat och sedan finalheat.

Jimmy började med två vinster, men i 3e omgången blev han vänd i starten och bilen blev dålig så han stängde av den. Med sina 14 poäng lyckades han komma in till B-finalen, men vi visste inte riktigt om han skulle hinna ut till start. Kambryggan var paj och så var det något mer som inte riktigt funkade, men med hjälp från alla runt om kring fick de igång bilen i sista stund.
Han tar starten men bilen orkar inte, så han kommer ut som trea. Sedan kommer han upp på en förstaplats och leder i några varv. Efter Jimmy ligger det en Volvo som kört fult i alla heat och även denna gång gör han en fuling. Han håller Jimmy och vänder honom tillslut och får då svartflagg (efter att han tidigare har fått en varning), men det hjälpte ju inte Jimmy direkt, som till slut kommer in på en tredje plats.

Kevin delade bil med Björne Lundberg och båda körde på finaldagen. Björne körde bra men fick inte ihop tillräckligt med poäng för en final. Kevin fick väldigt tuffa heat och efter några felaktiga domslut lyckades han ändå ta sig till en C-final. Kevin körde riktigt bra och låg efter Nyman i några varv. Sen tar Kevin innern lite för mycket uppe vid tallkurvan, vilket resulterade i att han rullade (blev 2 varv). Ingen fara med Kevin som tur va, som kom skrattande ur bilen i depån efter tävlingen. Bilen fick bara lite bulor och glasrutan flög ur, men inge fel motormässigt.

Kevin blev 5a i C-finalen
Jimpan blev 3a i B-finalen

Vid anbuden blev det endast 24 st på Kevins/Lundbergs Saab och 0 (?!) bud på Jimpan Saab. Båda bilarna går bra, men Kevin rullade och Jimpans blev pulverlackad i motorutrymmet av funktionärerna som trodde att den brann... Tack för den.
K/L's Saab fick ny ägare medan vi tar med oss Saaben till Motala och sedan hem för att göra iordning den till nästa tävling.



Nu sitter vi i Motala i Z-parken och gissa vädret? Jajamen, självklart regnar det! Men vi hoppas på bra väder imorn tisdag, för då kör Jimmy med vår fina Vectra som snart kommer hit med Bjucke.

Bilder och filmer kommer upp efter Motala, då det tar för lång tid med mobilt bredband.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0