SM Strängnäs 11 maj 2013

SM-tävling i Strängnäs var vad som vändades denna helg. Jimmy var enda KB-föraren som deltog och han kör i juniorklassen 2150. På fredagskvällen var det frivillig träning och efter det kändes det riktigt bra med bilen, sa Jimmy. Så det var bara att vänta till tävlingen kunde dra igång!
 
Så var det dags! Tidsträningen gick helt okej och allt redo inför första kvalomgång. Jimmy kommer iväg lite efter i starten men kämpar sig upp och ligger bakom den som leder. Så kommer sista varvet och varken han som leder eller Jimmy hade tagit alternativspåret än. Ledaren går in, men inte Jimmy. Han trodde det var ett varv till och inser sedan när målflaggan visas vad fel det blev. Inte kul, men han var inte ensam under dagen att missa alternativet.
 
Bara att bita ihop och köra nästa omgång. Han gör det bra och får en 11e tid. Nu gäller det att bättra på första omgångens platssiffra (som blev 19e tid efter 30sek tillägg för miss av alternativspår).
 
Tredje kvalomgången, starten går. Det går bra, Jimmy ligger på en andraplats och jagar. Rasmus Karlsson hade dock fått stopp på bilen efter en kurva, så där var det gul"blink" (Strängnäs har lysrör istället för flaggor). Jimmy går för att köra om ledaren och upptäcker att Rasmus står där. Han avbryter genast omkörningen, får sladd och blir sedan själv omkörd av bilen som låg bakom honom. Han tar sig tillbaka till en andra plats och fortsätter heatet.
 
När han kommit in till depån ser han på resultattavlan att han har fått svartflagg. Dock fick inte den tredje bilen svart som också gjorde omkörning på gulflaggsområde, vilket var mycket märkligt. Tyvärr blev Jimmy först utanför final, så denna tävling slutade lite tråkigt.
 
Nästa SM-tävling är i Arvika 1 juni, nya tag då!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0